Press

2020-11-29 | Sydsvenskan

Julstämning på nytt sätt i låtar för tv-serie

Julstämning på nytt sätt i låtar för tv-serie När Malmöproducerade tv-serien ”Tunna blå linjen” sänds i vår står lokala artister för musiken. Nu släpps Vera Carpes och Cornelia Vegas jullåtar som singlar.

2020-11-25 | Skånska Dagbladet

SVT-serie får musiken från tjejkollektiv

SVT-serie får musiken från tjejkollektiv I vår sänds SVT:s nya polisserie Tunna blå linjen. Några av låtarna i programmet kommer från lokala musikkollektivet Gipomusic. Nu till jul släpps två av låtarna och kollektivet har varit viktigt för medlemmarna.

2018-12-14 | Sydsvenskan Dygnet runt

”Att sjunga på svenska blir mer naket och rakt på”

Hatkärlek till sig själv och andra är temat för albumet ”Älskar, älskar inte” som släpps denna fredag. Sex unga Lundamusiker i Gipomusic-kollektivet har gjort varsin låt om destruktiva relationer, i samarbete med kända producenter.

2018-12-08 | SVT Sverige!

Vi träffar också Girl Power Music i Lund

Reportage i om Girl Power Music i SVT Sverige! Gäst hos Fredrik Önnevall är formgivaren Ingegerd Råman. Vi träffar också Girl Power Music i Lund som hjälper tjejer att ta sig fram i en mansdominerad musikbransch.

2018-04-16 | Lokaltidningen Lund

Gipomusic är redo för nästa steg

Gipomusic i Lund tar ett nytt steg till hösten då kollektivet sjösätts. Det är en plats för unga och oetablerade kvinnliga artister som vill kunna försörja sig på sin passion.

2017-08-23 | Skånska Dagbladet

Artister lär ut låtskriveri

Vad är Thank God It’s Tuseday? – En unik möjlighet att få träffa intressanta artister och ställa intima och spontana frågor som just du är nyfiken på. Ett möte där artisterna delar med sig av sina erfarenheter.

2017-08-20 | Festivalrykten

Nina Persson, Linnea Olsson och Slowgold leder workshop för unga musikintresserade tjejer! – tre artister med bred kunskap i vad det innebär att vara artist och hur låtskriveri egentligen fungerar.

2016-11-08 | Skånska Dagbladet

Första sidan i Skånska Dagbladet idag! "Chans för tjejer med musikambitioner" Skånska Dagbladet besökte genrepet med Gipomusic på Malmö Live, läs hela intervjun med tjejerna i dagens Skånska Dagblad!

2015-12-07 | Sydsvenskan

Unga talanger är ett steg närmare artistdrömmen

De har blottat sitt innersta för varandra, samtidigt som de har skapat helt egna låtar. I dagarna avslutas höstens omgång av projektet Gipomusic med en konsert där deltagarna framför sitt material för första gången.

2015-12-07 | Lokaltidningen i Lund

Texter med personliga uttryck

Texter med personliga uttryck! Gipomusic går i mål på Mejeriets scen! Tio tjejer har under hösten skrivit texter och arbetat fram låtar tillsammans med Irya Gmeyner och Povel Olsson på Mejeriet i Lund. Nu är det dags för avslutningskonsert.

2015-08-15 | Sydsvenskan

Verkstad för stark tjejkraft

Verkstad för stark tjejkraft - Gipomusic är textverkstan för sångtjejer med något att säga. Tolv togs in i höstas. Ut kom först ett album, sedan en film. På onsdag kommer de ut på riktigt – då framför artisterna låtarna live.

2014-11-14 | SVT1 Sydnytt

Skånsk girlpowermusik blir skiva

Tolv unga skånska tjejer ger ut en skiva med texter som handlar om deras liv. Girlpowermusic heter projektet som har pågått hela hösten på Mejeriet i Lund.

2014-11-16 | Gipomusic

Om du faller

Musikvideo/kortfilm från Gipomusic! "Om du faller" från skivan "Exit från verkligheten" Skapad av Peter Hallin som följt Gipomusic projektet under hösten 2014!

2014-11-05 | Lokaltidningen Lund

Texter avslutas på scen

LUND. Tolv tjejer, tjugo tillfällen, elva låtar, en skiva och en konsert. Den 5 november är det avslutning…

2014-10-31 | Sveriges Radio p4 Malmöhus

Intervju i Sveriges Radio P4 - runt 2:13 börjar det. Clara & Irya pratar om Gipomusic & spelningen på Mejeriet nu på onsdag 5 november! De spelar även den grymma låten "Vad dom än tror" för första gången i radio!

2014-08-23 | Sydsvenskan

Hon vill locka tjejer att ta plats i musikbranschen

Pepp-syster och mentor. Så titulerar sig artisten Irya Gmeyner när hon drar igång Gipomusic på Mejeriet i Lund som ska locka fler kvinnor till musikbranschen. Under hösten hjälper hon ett tiotal unga tjejer att producera sin egen låt.

2013-12-06 | Dagens Nyheter - På Stan

Deras ord tar plats som poplyrik

De skrev för byrålådan, men innerst inne drömde de om att få ta klivet ut ur flickrummet. Och så fick de det – tio tonårstjejer i Botkyrka. Nu släpps deras rykande färska samlingsplatta "Med allas ord".

2013-12-10 | Intervjun i P4 Radion Stockholm

Intervjun i P4 Radion Stockholm!

Intervjun i P4 Radion Stockholm med Jasmin Khan och Julia Rynell, några av tjejerna som deltog i musikprojektet i Botkyrka på Musikhuset Lagret under hösten 2013.

2013-12-06 | Södra Sidan

De sätter ord och ton på livet

Saknaden efter en vän som gått bort, en jobbig uppväxt och olycklig kärlek. Under hösten har tio Botkyrka-tjejer lärt sig skriva låttexter av artisten Irya Gmeyner.

2013-12-10 | MITT I BOTKYRKA

De gjorde en egen platta

Att göra en skiva är en dröm för många. På rykande färska ”Med allas ord” har tio musikintresserade tjejer i Botkyrka fått chansen att jobba med proffsmusikern Irya Gmeyner.