Projekt

2018

Gipomusic Kollektivet

Gipomusic kollektivet är en mötesplats som ger kunskap, uppmuntran och stöd för unga, oetablerade, kvinnliga textförfattare och artister som delar drömmen och viljan om att kunna försörja sig på sin passion.

2017

Thank God It’s Tuesday!

En workshop med fokus på artisteri och låtskriveri. Vad gör en låt till en låt? Varför lyckas vissa artister och andra försvinner i bruset? Vad betyder att lyckas? Finns det fallgropar och vad bör en tänka på för att verka som artist? Begåvning eller envishet? Strategi eller slump? Frågorna är många.

2015

Signaler i bruset

Under hösten 2015 har tio tjejer från hela Skåne i åldern 15-21 år träffas i Irya’s Playgrounds studio på Mejeriet i Lund och spelat in en egen skiva. Textövningar har varvats med inspelning fram till skivan “Signaler i bruset”. Projektet avslutades med en konsert på Mejeriet där deltagarna framföra sina låtar!

2014

Exit från verkligheten

Under hösten 2014 har tålv tjejer från hela Skåne i åldern 15-20 år träffas i Irya's Playgrounds studio på Mejeriet i Lund och spelat in en egen skiva. Textövningar har varvats med inspelning fram till skivan "Exit från verkligheten". Projektet avslutades med en konsert på Mejeriet där deltagarna framföra sina låtar!

2013

Botkyrka Ungkulturresidens – Med Allas Ord

Under hösten 2013 genomförde Gipomusic ett låtskrivarprojekt som en del av Botkyrka kommuns initiativ Ungkulturresidens, som syftar till utveckling, stöd & stärkande av det ungkulturella området. Projektet är tänkt att inspirera, stärka & ge verktyg till unga tjejer att våga uttrycka sig & skapa egna texter till musik.

2008

Botkyrka är ni med oss

Under våren 2008 var Irya initiativtagare till projektet ”Botkyrka är ni med oss?” Projektet byggde på idén att skapa nya mötesplatser över kulturella och sociala gränser.