Gipomusic är redo för nästa steg

Vera Carpe (närmast kameran) och Cornelia Karlsson blir navet i Gipomusic kollektiv i höst. Foto: Fredrik Magnusson

LUND. Gipomusic i Lund tar ett nytt steg till hösten då kollektivet sjösätts. Det är en plats för unga och oetablerade kvinnliga artister som vill kunna försörja sig på sin passion.

Gipomusic har under flera år haft projekt där unga tjejer skrivit texter och arbetat med musik tillsammans med Irya Gmeyner på Mejeriet. Höstens projekt ser annorlunda ut än tidigare.

– Vi kommer välja ut fem till sju deltagare som kommer samarbeta med en etablerad artist och producent för att arbeta fram en låt, berättar Irya Gmeyner, som kommer fungera som mentor i projektet.

Under hösten bjöds artister in till Mejeriet för att berätta som sitt artisteri. Bland de som var på plats fanns Nina Persson från Cardigans och Amanda Werne från Slowgold. Kollektivet är en fortsättning på det, där deltagarna får arbeta med en artist. Vem det blir får de önska och sedan kommer Gipo försöka få ihop en matchning.

– Vi kommer tillsammans komma fram till vilka artister och producenter vi kommer att samarbeta med i projektet utifrån deltagarnas önskemål och artisternas möjlighet att vara med, säger Irya.

Vera Carpe och Cornelia Karlsson kommer delta och vara navet i gruppen. De kommer sköta det administrativa och se till att gruppen fungerar och hitta lösningar om problem uppstår.

– Vi letar efter personer som har hittat sin grej, som vet vad de gillar och kan ta med något personligt in i projektet, säger Cornelia.

– Tanken är att alla ska kunna bidra med olika saker i gruppen, beroende på vad du är bra på. Det är som ett band fast med artister, säger Irya.

Den 25 april är det träff på Mejeriet för alla som är intresserade. Då kan du ansöka om att få vara med.

– Vi kommer ha en intervju och lyssna på hur personen sjunger. Utifrån det väljer vi ut personer som kompletterar varandra. Personligheten är viktigare än att sjunga rent, säger Irya.

Höstens låtskrivande ska utmynna i färdiga låtar som ska släppas på Spotify, och eventuellt i fysisk form på en skiva. Det kommer också bli en avslutningskonsert och kanske, om det går, kan det bli turné. Det beror på vad gruppen tillsammans kan göra.

Är du intresserad är det Mejeriet den 25 april klockan 17 som gäller.