December 4, 2013 | Irya Gmeyner

Release konsert 9 december för CD-skivan “Med Allas Ord” på Musikhuset Lagret! Välkomna!

Release konsert 9 december för CD skivan ”MED ALLAS ORD”

När: 
måndag den 9 december Kl.19
Var: fritidsgården Musikhuset Lagret, Storvretsvägen 4, Tumba.

Skivan ”Med allas ord” med alla låtar som arbetats fram under hösten släpps med en release konsert där tjejerna sjunger sina låtar för första gången inför en publik.

Under hösten har tjejerna träffats på fritidsgården Musikhuset Lagret i Storvreten, Tumba, för att jobba fram låtar till en skiva som släpps 9 december. Iryas tanke inför arbetet var att ge unga tjejer ett forum där det fanns utrymme att våga utmana och prova sig fram. Låtarna som arbetas fram handlar om deltagarnas reflektioner över personliga händelser ur vardagen.

– Det känns fantastiskt att få vara med om att göra drömmen möjlig för de här talangerna, att ge ut en egen skiva. Låtarna har mejslats fram i ett samspel, där de deltagande tjejerna stått för texten och min kollega och vän Povel Olsson och jag, har arbetat fram musiken – berättar Irya Gmeyner.

Professionell musikproduktion
Texterna som arbetas fram handlar om tjejernas verklighet, om deras erfarenheter och reflexioner. Individuella övningar har varvats med grupparbete och flera av tjejerna tycker att de har utvecklats snabbt som textförfattare under projektets gång. 
- Konsten är att få ihop vers, brygga och refräng. Det har varit en utmaning att komprimera sin idé till det formatet, säger Anja Ericson, 18, från Tullinge, och fortsätter:
- Jag gjorde som en musikvideo i mitt huvud som jag kunde utgå ifrån när jag skrev texten och det hjälpte till.
 En av tjejerna har skrivit om sin bästa vän som gick bort i tsunami in Thailand och en annan om hur svårt det är att passa in.Olycklig kärlek, att kämpa på fast det är svårt, att inte tappa bort sig själv och att inte ge upp är några av de ämnen som tas upp i tjejernas låtar.
- Det är kul att jobb med Irya. Hon är proffsig och engagerad men ändå jordnära, säger flera av tjejerna som tycker att de har lärt sig en hel del om hur professionell musikproduktion går till.

Projektet är del av Botkyrka kommuns initiativ Ungkulturresidens 2013, som syftar till utveckling, stöd och stärkande av det  ungkulturella området. Projektet är tänkt att inspirera, stärka och ge verktyg till unga tjejer att våga och vilja uttrycka sig och skapa egna texter till musik.