April 20, 2015 | Irya Gmeyner

Premiärvisning av filmen Exit från verkligheten!

Nu på måndag den 27 april kl.19 visas dokumentärfilmen “Exit från verkligheten” på Mejeriets biograf Södran. Fri entré. 

Efter filmen får publiken möjlighet att ställa frågor direkt till de deltagande tjejerna, där de kan berätta om sina upplevelser av musikprojektet Gipomusic.

Under hösten 2014 har tolv tjejer från Skåne i åldern 15-20 år träffas i Irya’s Playgrounds studio på Mejeriet i Lund och spelat in en egen skiva. Textövningar har varvats med inspelning fram till skivan ”Exit från verkligheten”. Peter Hallin har följt hela processen med sin filmkamera vilket har resulterat i en film som visar resan från rekrytering, textskapande och inspelning till den avslutande konserten på Mejeriet i Lund. Vi får följa några av de medverkandes tankar och funderingar kring processen och deras skapande.

Texterna som arbetas fram handlar om tjejernas verklighet, om deras erfarenheter och reflexioner. Låtarna har mejslats fram i ett samspel, där de deltagande tjejerna stått för texten och Irya Gmeyner och Povel Olsson har arbetat fram musiken med Pange Öberg som yttre öra. Här kan man lyssna på låtarna. https://gipomusic.se/album/exit-fran-verkligheten/

Vill du träffa Irya Gmeyner, Peter Hallin och deltagarna i projektet kontakta:
Irya Gmeyner e-post: info@gipomusic.se
För mer info: https://gipomusic.se/