November 8, 2016 | Irya Gmeyner

Girl Power Musik intar Malmö Live! Läs hela intervjun med Jasmin Khan på SVT Nyheter!

Projektet Girl Power Music vill stärka unga tjejers självkänsla och erbjuda en väg in i musiklivet. På torsdag hålls en avslutningskonsert i Malmö.

Bland de medverkande artisterna finns Jasmin Khan som uppträder med sin tolkning av Kents ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”.

Vid konserten är det premiär för hennes låt, som samtidigt är en hyllning till poplegenderna som håller sin egen avskedskonsert på Malmö Arena dagen därpå.

Jasmin Kahn är, precis som flera av de andra deltagarna i Girl Power Music, inspirerad av Kents text och musik.

– Det blir en rolig kontrast eftersom Kent alltid varit ett grabbigt gäng. Nu kan låtarna komma fram på ett annat sätt, säger Jasmine Kahn till SVT Nyheter Skåne.

Inneburit ökad självkänsla

För Jasmines egen del har projektet inneburit mer kunskap om musikbranschen, en ökad självkänsla och att hon vågar skriva mer låttexter – något som hon tycker är viktigt eftersom det fortfarande finns tjejer som inte vågar ge sig in i musiklivet.

Konserten avslutar projektet Girl Power Music som ägt rum på Malmö Live under hösten.

Initiativet har tidigare belönats med Kulturförvaltningens innovationsstipendium och har lett till uppträdanden på bland annat Malmöfestivalen och Kulturnatten i Lund. Projektet har även resulterat i tre skivor och en dokumentärfilm.

Konserten ges också den 9 november på Mejeriet i Lund.

Läs hela intervjun på SVT Nyheter http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/girl-power-musik-intar-malmo-live