August 9, 2017 | Irya Gmeyner

Glada nyheter! Gipomusic presenterar Thank God It’s Tuesday! En workshop med fokus på artisteri och låtskriveri som riktar sig till unga tjejer i Skåne!

Thank God It’s Tuesday!

En workshop med fokus på artisteri och låtskriveri som riktar sig till unga tjejer i Skåne. Vad gör en låt till en låt? Varför lyckas vissa artister och andra försvinner i bruset? Vad betyder att lyckas? Varför gillar man en viss artist? Hur hanterar en misslyckanden och framgång? Finns det fallgropar och vad bör en tänka på för att verka som artist? Begåvning eller envishet? Strategi eller slump? Frågorna är många. Workshops ledarna är alla verksamma aktuella artister idag.

Var: Mejeriet i Lund
När: 5 sep, 3 okt, 7 nov kl.18-20

Anmälan till workshop: Skriv ett mail till news@gipomusic.se med namn, telefonnummer och adress samt vilka workshopps du vill gå på. Så får du ett mail med mer info. Om du anmäler före den 28 augusti kostar alla tre workshops 100 kr, annars kostar det 100 kr per gång. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.

5 september – Linnea Olsson är den där lite dolda svenska stjärnan som turnerar mellan världens stora scener med mäktiga namn men vars solomusik bör upptäckas av fler på hemmaplan. Popartisten och cellisten bakom album som ”Ah!” och ”Breaking and shaking” har spelat och turnerat med både Peter Gabriel, Loreen, Ane Brun, färskt polarprisade Sting och nu senast Frida Hyvönen. Solo släpper hon två nya ep-skivor i år. ”For show” gavs ut i början på året och ”Not for show” följer upp den i höst.

3 oktober – Nina Persson är tveklöst en av Sveriges allra främsta popstjärnor. Hon släppte sin första singel med The Cardigans för över 20 år sedan. En singel som följdes upp av sex album med vilka hon och bandet erövrade hela världen. Hon har släppt musik under namnet A Camp och som soloartist Nina Persson. Hon har varit inblandad i flertalet samarbeten och hyllningsprojekt med några av Sveriges och världens allra mest välrenommerade musiker. Nästa vår är hon aktuell med föreställningen Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater.

7 november – Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. Hon har släppt 4 fullängdsalbum som hyllats unisont av såväl svensk som utländsk press. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. I januari var Amanda en av musikgästerna i nya säsongen av På spåret, ett framträdande som hyllats som ett av de bästa någonsin. Hon är även aktuell som förband till Daniel Lanois när han besöker Göteborg i veckan. Amanda Wernes fantastiska röst och gripande gitarrspel lämnar ingen oberörd.

Ett stort tack till Lunds kommun som gjort det möjligt för Gipomusic att genomföra Thank God It’s Tuesday i höst!